Грандиозно събитие с победителките от Х Фактор – група 4 Magic, през 2018 г. обеща кметът Иван Тотев по време на срещата си с четирите пловдивчанки в Заседателната зала на общината. Искаме да изразим благодарността, почитта и респекта си към вас. Убеден съм, че всички пловдивчани са тръпнали пред телевизионните екрани по време на вашите изпълнения. Не успяхме да ви ангажираме за новогодишния празник на центъра, за да ви се порадват пловдивчани. Надявам се обаче следващите месеци да организираме грандиозно събитие с ваше участие, за да пеете и пред публиката под тепетата, каза Иван Тотев.

Той връчи книги и специални плакети със знака на „Пловдив 2019” на Елия, Никол, Елеонора и Валя, както и на другия пловдивски талант в шоуто – джаз принцесата Мирослава Тодорова.

Награда получи и вокалният педагог на петте момичета Румяна Иванова. Тотев отбеляза, че само за две години и половина Арт Войс Център, който Иванова ръководи, е постигнал огромни успехи.

Кметът отправи покана талантливите пловдивчанки и тяхната музикална педагожка да се превърнат в основна част от събитията през 2019 г., когато градът ще бъде Европейска столица на културата.

Х Фактор е голяма школа, научи ни да работим и учим бързо, промени живота ни. Надяваме се оттук насетне да имаме успешни собствени проекти и да съчетаваме успешно кариера и училище. Искаме родителите ни и музикалният ни педагог да се гордеят с нас, казаха четирите момичета от 4 Magic.

Талантливите пловдивчанки разкриха, че най-важното за тях е било да се съхранят такива, каквито са били преди шоуто, а занапред се надяват в проектите си да съчетават българското и модерното. За мен този формат бе училище за живота, не толкова за музиката. Научи ме да съм по-амбициозна и по-борбена, допълни и Мирослава Тодорова.