Пострадалите при пожара в Чепеларе ще получат еднократна помощ от общината в размер на 560 лева на човек. Това решиха общинските съветници. Преди пет дни 16 души останаха на улицата, след като огън изпепели дома им.

Пострадали разказаха какво точно се е случило.  Огънят е лумнал от барака до сградата и много бързо е обхванал дървената дограма на сградата. Те се опитват да си стъпят на краката. Благодарни са на хората, които са помогнали да разчистят сградата - за два дни са успели да изчистят около 40 самосвала.

"Жена ми ме събуди около 5,15 часа и каза, че къщата гори. На стълбището имаше вече пожарникар, който изведе децата ми и каза, че третия етаж е блокиран", разказва Николай, който живее в сградата.

"Сумата от 560 лева е крайно недостатъчна. В процеса на възстановяването на сградата ще им помогнем още", каза кметът на Чепеларе Боран Хаджиев пред БТВ.

Предстои да бъде направено проектиране на покрива.

Припомняме, че пожар остави 16 души без дом в Чепеларе. Огънят се е възпламенил в събота срещу неделя, най-вероятно от селскостопанска постройка зад жилищната сграда. Унищожени бяха и шестте апартамента в нея. Няма пострадали.

16 души остават без дом след пожара в Чепеларе, огънят тръгнал от барака в съседствоХората не успели да спасят нищо от покъщината си