Огънят, избухнал в 4-етажната жилищна сграда в Чепеларе, най-вероятно е тръгнал от барака в съседство, която е имала електричество, но разследването продължава. В сградата е имало селскостопански животни. Както съобщихме след пожара –  6 апартамента са необитаеми, а  16 души бяха евакуирани. Семействата сега буквално са останали без домове.

„Съпругата ми се събудила по случайност. Тя успя да събуди и мен. Взехме децата и излязохме навън, нямаше време за нищо друго. Не успяхме да вземем нищо,  изведохме само децата”, разказа потърпевшият от пожара Иван Бочуков пред Нова телевизия.

Пожарникарите са успели да евакуират възрастна жена от сградата, която не е успяла сама да излезе. По думите му неговият апартамент е най-пострадал от пламъците и трябва напълно да се възстанови абсолютно всичко.

„В момента сме приютени при роднини докато успеем да възстановим дома си. Общо пет семейства обитаваме сградата. Има и други семейства с деца”, подчерта той пред Нова телевизия.

Семействата с деца в сградата са две.

Началникът на пожарната в града заяви, че колегите му са реагирали бързо на сигнала.

„Времето за реакция беше около две минути. Пламъците се разразиха бързо, защото междуетажната конструкция на сградата е изпълнена от гредоред, а покривът е изцяло от дърво”, посочи той.

Хората не си обясняват как е избухнал пожарът и твърдят, че във въпросната постройка не е имало електричество.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев обеща общината да помогне на пострадалите семейства.

„Ще организираме дарителска кампания и ще отпуснем средства от общинския съвет”, заяви градоначалника.

За съжаление общината не разполага с достатъчно общински жилища, ще бъде подготвено само едно такова.

След пожара в Чепеларе: Шест апартамента са напълно необитаемиПострадалите са настанени при роднини