Пловдивска детска градина се включва с дарения към Мизия. След наводненията на 2 авгут сериозно пострада местната ОДЗ " Детелина" в Мизия. Това проеикира Станислава Бекярова – директор на ОДЗ „Боряна” в район Западен в Пловдив и родители на деца от детското заведение организираха акция в помощ на пострадалата от наводненията детска градина. Всяко семейство е предоставило според възможностите си дрехи, обувки , играчки , учебни помагала, книжки и канцеларски материали за подпомагане на учебния процес в детската градина. Лично представители на ОДЗ „ Боряна” ще посетят в петък ,17 октомври град Мизия, за да предадат на Йовка Черганска – директор на ОДЗ „Детелина” събраните дарения.

Станислава Бекярова инициира тази акция след проведен разговор със своята колежка Черганска, от която разбира за състоянието на сградата , за унищожената материална база и за това , че децата временно посещават друго учебно заведение докато чакат да привърши ремонта на детската градина.

Администрацията на район “Западен” и лично кметът Димитър Колев също се включиха в благородната кауза, като дариха учебни помагала, книжки и играчки.

„Очаквам от г-жа Бекярова , която ще носи лично даренията, да провери на място има ли необходимост от допълнителна помощ и с какво още можем да бъдем полезни „,  заяви Димитър Колев.

TrafficNews.bg