Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков коментира поскания от Прокуратурата имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка", заяви Петков пред журналисти по време на протеста пред Президенството. 

Припомняме, че предложението на Прокуратурата е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител - пране на пари. Оттам посочват, че от събраните доказателства може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

„Истинският гарант на демокрацията са протестиращите. В България има гражданско общество, което като види атака към демокрацията, пълни площада. Това е истинската гаранция, че това което успяваме да променим, ще остане променено. Хората, които искат да върнат старите служби за сигурност, реално усещат, че губят историческото си време", каза още Петков по време на демонстрацията. По думите му реформите в службите за сигурност са неизбежни. 

Според Асен Василев Европа се намира на кръстопът. „Спуска се нова желязна завеса, която разделя Европа на две – свободна, демократична просперираща или Европа на бившия Съветски съюз. Националните предатели са тези, които искат да отклонят България от това да стои от правилната страна на тази желязна завеса", допълни той.

Протестът срещу Румен Радев пък тръгна към парламента.

„Тук не е Москва", скандират протестиращите срещу Радев, събират подписи за импийчмънтЗапочна протеста срещу президента