Настилката в зоната на Тютюневия град със сигурност ще бъде паважна, разкри кметът Иван Тотев. Той посочва, че това ще бъде по подобие на квартал Капана, който градоначалникът описва като "запазена марка на Пловдив". Настилките да останат изцяло паважни е изискване на което както администрацията, така и Националния институт за недвижимо културно наследство държат.

"Голяма част от паважа, който премахваме от улиците, които реконструираме, ще отиде там. На финала сме с изграждането на общата концепция с правила за визия на зоната. Предстои да определим кои улици да бъдат пешеходни", написа в страницата си в социалните мрежи кметът Тотев. Припомняме ви, че плановете на администрацията са Тютюневият град да се сдобие с една обща визия, а част от улиците в него да се превърнат в пешеходни зони. С общата визия ще бъдат съобразени и ремонтите на изгорелите складове.

"Ще започнем полагането на паважна настилка в участъка от улица „Филип Македонски“ до улица „Гладстон“. Подмяна на тротоарната настилка с паваж предстои в зоната от Цар-Симеоновата градина до улица „Гладстон“, допълва градоначалникът.

Два милиона от общо 7-те, дадени на Пловдив от правителството за Европейска столица на културата, ще бъдат дадени за подмяна на уличните настилки в зоната на Тютюневия град. Подробностите четете ТУК.