Братът на  Мартин Камбуров – Антон Камбуров  /32/  е бил арестуван заради аферата „черно тото” научи ексклузивно TrafficNews.bg.  Камбуров младши, който  имал връзка с  букмейкърски пункт, е задържан в сряда  от Икономическа полиция за 24 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за  участие в организирана престъпна група  и даване на подкупи. Специализираната полицейска операция във връзка с получени сигнали за "черно тото" се проведе вчера  в София, Пловдив и още няколко града в страната. Акция на служители на ГД "Криминална полиция", съвместно с международни партньорски служби, се осъществява под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В  ареста за 24 часа бяха оставени  голмайсторът на "А" група Мартин Камбуров, капитанът на и ЦСКА Александър Тунчев . Общият брой на задържаните е 9 , според информация от пресцентъра на МВР.  Те са заподозрени в манипулиране на резултатите от спортни събития. Преди минути Мартин Камбуров се появи на "Лаута" , предаде репортер на TrafficNews.bg.

"Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност на група, занимавала се с манипулиране на спортни събития. Досъдебно производство за престъпление по чл. 321, вр. 307 б от НК е образувано в ГД „Криминална полиция“ във връзка с информация за дейността на група лица, занимаващи се манипулиране на спортни събития. Разследването се води под ръководството и контрола на Специализираната прокуратура", съобщиха вчера от министерството на вътрешните работи.

Специализираната полицейска операция за събиране и запазване на доказателства на територията на цялата страна е започнала на 9 декември. Разпитани са множество свидетели.

TrafficNews.bg