Вятърът в Пловдив ще се задържи и през днешния ден, макар да се очаква леко да отихне. Поривите ще бъдат със скорост до 20м/сек., съобщават от НИМХ на БАН и за областта остава в сила жълт код. Температурите също ще се понижат и ще бъдат в границата между нула и 8 градуса. Валежи над града са малко вероятни.

На отделни места, главно в планинските райони все още ще има превалявания от сняг. Облачността ще бъде променлива. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София около 4°. Вечерта от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, ще завали предимно сняг, който през нощта срещу събота ще обхване по-голямата част от страната. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за февруари.

В планините ще има променлива облачност. Главно в сутрешните часове ще има превалявания от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 8°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до слънчево време. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.