Административният съд във Велико Търново осъди кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Стойков Добрев да премахне изкуствени неравности /легнали полицаи/ на пътното платно.

Прокуратурата в гр. Горна Оряховица е извършила проверки, в хода на които е било констатирано, че кметът на общината не изпълнява законовите си задължения, касащи условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта на движение и изискванията към тях.

По тази причина прокурор при Районна прокуратура - гр. Горна Оряховица е подал протест до Административен съд-гр.Велико Търново, с който е предложил да бъде осъден кмета на община Горна Оряховица да извърши действия по привеждане в съответствие с изискванията на закона или по отстраняването им, ако горното е невъзможно, на конкретизирани – 9 на брой, на територията на община Горна Оряховица изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на движение.

Така е съзиран Административния съд заради неизпълнение, а магистратите осъдили кмета да премахне или промени всички легнали полицаи.