Жълт код за снеговалеж и силен вятър е обявен в почти цяла България. В Пловдив ще духа силен северозападен вятър, който в комбинация с валежи от сняг, което ще създаде условия за виелици и навявания. Минималните температури ще бъдат около нулата, а максималните ще достигнат до 10 градуса

Над страната ще преобладава облачно и ветровито време. На много места в Северна България и планините ще има валежи предимно от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 3° и 8°. В София минимална - около минус 1°, максимална - около 3°. Атмосферното налягане значително ще се понижи, но привечер от запад ще започне да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините времето ще бъде доста динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В неделя с ориентиране на вятъра от север ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително, максималните в по-голямата част от страната ще са отрицателни. Ще бъде предимно облачно, на отделни места ще има и слаби валежи от сняг.

В началото на новата седмица застудяването ще продължи. В Западна България облачността ще се разкъса, вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. В източните райони ще се задържи с умерен и силен северен вятър, в понеделник ще е облачно, на отделни места със слаби превалявания от сняг, а във вторник и там облачността ще се разкъсва и ще намалява.