По Коледа наистина се случват чудеса! Минувачите по Главната днес се натъкват на гледка, която не може да се види всеки ден. Дълга опашка за книги се изви пред книжарница „Хермес“, предаде репортер на TrafficNews.bg. Десетки тийнейджъри чакат с часове за среща с автограф със Слави Панайотов за книгата „Топ мистериите на България“.

Това е първата книга на влогъра, която бе пусната в продажба преди месец. Още в първия ден бяха продадени 2000 бройки, което автоматично прави творбата на създателя на The Clashers бестселър според родните стандарти.

Пловдивчанинът изненада своите 350 хиляди абонати в YouTube с новината за дебютната си книга, както и с нейната тема. Тенденцията до момента беше онлайн знаменитостите у нас да пишат основно за своя живот и успех, но Слави Панайотов разчупва стереотипа с четиво, подходящо както за неговите млади последователи, така и за любопитни и жадни за знания българи в зряла възраст.

„Топ мистериите на България“, издание на “Оз Books”, разглежда някои от най-загадъчните места и легенди за нашата страна. В страниците на книгата Слави Панайотов обръща внимание на най-старото обработено злато в света, свещения триъгълник в Родопите: Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък, предполагаема гробница на египетска богиня в Странджа, пещерните рисунки в Магурата и още десетки теми. Повечето места авторът е обиколил лично и е говорил с местни хора, като написаното е поднесено с факти и допълнено от личната му перспектива.

Книгата е вдъхновена от хитовата му видео поредица „Топ Класации“, чиито епизоди понякога събират над 1 млн. гледания.

„Смятам, че като популярни лица ние, YouTube авторите, имаме задължението да обогатяваме знанията и живота на своите последователи. Ето защо реших да използвам трибуната си и да напиша книга, която не само е интересна, но и полезна“, споделя влогърът.