Окончателно съдът отстрани от длъжност кмета на община Стрелча - Стойно Чачов. Припомняме, че ден преди Коледа Общинската избирателна комисия в Стрелча прекрати пълномощията на кмета Стойно Чачов, защото не е напуснал на време търговското дружество, което притежава. Очаквано Чачов обжалваше на две инстанции решението на Избирателната комисия. 

Днес окончателно Върховният административен съд потвърди отстранпването на Чачов, с мотив, че едновременно е и собственик на търговско дружество „Българска асоциация по белот“. 

Фирмата за организиране и провеждане на спортни събития, както и други дейности позволени от закона, е регистрирана през 2015 година. В едномесечен срок от обявяване на изборните резултати Стойно Чачов е трябвало да освободи заеманата в съответното търговско дружество длъжност. Това жалбоподателят не е сторил, а и не представя доказателства в тази насока.

Припомняме, че жители на Стрелча организираха протести в защита на отстранения кмет. А според адвоката му проблемът е в самия закон.

Решението на ВАС е окончателно. Респективно след него следва да бъдат насрочени извънредни избори за нов кмет в Стрелча.