Последните данни за разпространието на коронавируса: 

COVID кризата в цифри: 1189 нови случаиВижте актуалните данни за страната

Цяла нощ пожарникари дежуриха на Младежкия хълм, за да не се разпали пожара отново. В следобните часове пожарът отново се разпали, но беше бързо овладян.

Огнеборци дежуриха на Младежкия хълм цяла нощ, огънят е напълно потушенВърху тепето бяха излети и 16 тона вода.

Младежкият хълм пак дими, две пожарни поливатВисоките температури "събудиха" вчерашния огън

Пътен инцидент настъпи тази сутрин в Казанлък, докато полицията отцепва движението заради пожара, който тръгна през вчерашния ден на военния полигон над града при контролирано обезвреждане на боеприпаси.

Кола се вряза в патрулка, отцепила движението заради пожара в КазанлъкЕдин полицай е пострадал

Продължават коментарите за газа в България.

Шефът на "Булгаргаз": Газ има, но ще бъде скъпПрез септември може да има поскъпване

Теменужка Петкова: България не е спирала да получава руски природен газСпоред нея, ръководство на „Булгаргаз” е трябвало да бъде сменено

Енергийният министър: Имаме график за всички дейности по завършване на интерконектора навремеРосен Христов инспектира газовата връзка с Гърция

Вече се наблюдава увеличение на дебита на водоизточника, който захранва град Своге и прилежащите села. Работи се по изграждането на два шахтови кладенеца.

Добра новина за Своге: Увеличава са дебита на водоизточника

Лидерът на ИТН Слави Трифонов е бил проверяван от контролните органи, защото не е подал декларация за притежаваните от него средства и имущество.

Слави: Контролните органи знаят колко пари и имущество имам, останалото ще е сеирЛидерът на ИТН коментира и въпросът с партийните субсидии

Слави Трифоново: Обвиниха ме за луд, че съм върнал партийна субсидия за 4 млн. леваЛидерът на ИТН отговори на критиките след последната си публикация

КПКОНПИ отговори на Слави за неподадената му данъчна декларация

Николай Христов, застрелял хладнокръвно трима души в село Рогош, поска да бъде пуснат под домашен арест. Той заяви, че тормозът на убитете от него продължил 12 години. 

Убиецът от Рогош иска да се прибере вкъщи, бил застрелял роднините си при самозащитаСъдът отново остави зад решетките Николай Христов

12-годишен тормоз е подтикнал убиеца от Рогош да застреля роднините сиТой е мислил единствено да запази своя живот и този на дъщеря си

Избори за българите в чужбина ще има в 61 държави, а секциите, които ще бъдат разкрити извън България може да достигнат до 800.

Избори за българите в чужбина ще има в 61 държави, още се чакат разрешенияНашенците вече могат да подават декларации

Доц. Киселова: За изборите ще бъдат разкрити между 750-800 секцииТрябва да се направят промени в Изборния кодекс от следващия парламен, заяви експерта по конституционно право

Носенето на маски в градския транспорт в цялата страна остава задължително поне до 25 август. Това гласи новата заповед на служебния здравен министър Д-р Асен Меджидиев. Последната му заповед беше в сила до днес – 18 август. Маските остават задължителни и в лечебни и социални заведения, аптеки и оптики.

Маските в градския транспорт остават задължителни поне до 25 август

Двете деца, настанени в „Пирогов“ от старозагорската университетска болница, които пострадаха най-тежко при катастрофата на магистрала „Тракия", бяха транспортирани до Сърбия днес. 

Прибират с хеликоптери в Сърбия двете деца, пострадали на АМ ТракияНяма опасност за живота им

32-годишен мотоциклетист е в болница, без опасност за живота, след като е самокатастрофирал на кръстовище в пловдивското село Черничево. Инцидентът е станал около 21.30 часа вчера. 

Кола и автобус се блъснаха в Пловдив, две пътнички са пострадалиМоторист също е в болница след друг инцидент край града

42-годишен пловдивчанин е бил пребит в парк Бунарджика.

Петима пребиха пловдивчанин на БунарджикаМъжът бил и ограбен

Автомобил "Мерцедес" осъмна със забита кирка в предния капак тази сутрин. Инцидентът е станал в софийския квартал "Надежда" 4.

Мерцедес осъмна със забита кирка в СофияИнцидентът е станал тази сутрин

Държавната консолидационна компания (ДКК) обяви, че предприема спешни мерки за оздравяване на дъщерните дружества.

Отново рокади! Смениха ръководствата на ВМЗ-Сопот и "Кинтекс"ДКК също е с нов изпълнителен директор

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев е най-високоплатеният ръководител на здравна институция. Годишният данъчен доход на шефа на здравния фонд възлиза на 204 118, което предполага 17 000 лв. месечна заплата. Това показват цифрите в данъчните декларации за имущество и интереси, публикувани от КПКОНПИ.

Шефът на НЗОК със заплата от 17 000 на месецПроф. Петко Салчев е най-високоплатеният ръководител на здравна институция

На 31 август ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите, с които ще участват на изборите през октомври,обяви ЦИК. Регистрирани са 24 партии и 7 коалиции. Проверките на подадените документи продължават. На 2 коалиции и 1 партия документите са върнати. На 4 партии и 1 коалиция проверките все още не са приключили.

ЦИК са върнали документите на 2 коалиции и 1 партияНа 31 август теглят жребия за номерата на партиите за вота

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП за България“. За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, "Български възход", съобщи председателят на АБВ Румен Петков.

АБВ няма да са в коалиция с БСП, подкрепят Стефан Янев

Финансистът и бивш депутат Владислав Панев сезира  Комисията за финансов надзор (КФН) с искане да провери дали са манипулация на пазара публични изказваният на бившия премиер Бойко Борисов. 

Владислав Панев сезира КФН , заради изказването на Борисов в Неохим

Съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на 40-годишния сръбски шофьор, обвинен за тежката катастрофа със сръбски автобус на АМ „Тракия“.

Оставиха в ареста шофьора на сръбския автобус, който катастрофира на АМ "Тракия"

На 3 октомври ще бъдат обявени резултатите от Преброяване 2021. 

Обявиха кога ще излязат резултатите от Преброяване 2021От НСИ увериха, че не са закъснели с резултатите

“Продължаваме Промяната” и “Демократична България” няма да се явят заедно на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

ПП и ДБ няма да се явяват заедно на изборитеПП е вписана в СГС като партия

Разследващи са претърсили офиса на главния архитект на Кърджали Делин Запартов, арестуван е бил посредник, който е поискал подкуп от 50 000 лева, за да му бъде издадено разрешение за строеж на жилищна сграда в Кърджали.

Арестуваха мъж поискал подкуп от 50 000 леваБил е претърсен и офисът на главния архитект на Кърджали

Мъж пострада при катастрофа на колетото на Панаира. 

Катастрофа с пострадал на колелото на Панаира

Пекин няма да се поколебае да използва сила, ако бъде провокиран по-сериозно. Това обяви китайският посланик у нас, по повод визитата на Нанси Пелоси в Тайван. 

Посланикът на Китай в България: Пекин ще използва сила, ако бъдем провокираниУпотребата на сила ще бъде крайна мярка, заяви Дун Сяодзюн