Хиляди левове за ПР агенции, въпреки наличния екип за връзки с обществеността, е изплащало бившето ръководството на НДК. Това стана ясно на провелото се днес първо заседание по делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на директорите Валентин Кръстев.

Националният дворец на културата разполагал със свои ПР експерти, но въпреки това били заплащани по няколко хиляди лева на различни агенции за подръжка на фейсбук страница и мониторинг. Боршош и Кръстев са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетено НДК. Според съда става въпрос за 15 сделки.

През ноември делото беше върнато заради допуснати нарушения в обвинителния акт. Адвокатът на Боршош Даниела Доковска поиска това да се случи отново, тъй като нередностите не са отсранени. Съдът обаче не прие тези искания и насрочи редовно заседание.

След серия от решения на правителството, през 2017 г. Боршош подаде оставка две седмици преди да бъде призован. Първоначално той беше освободен от принципала на НДК - бившия министър на европредседателството Лиляна Павлова. Ден по-късно лично премиерът Бойко Борисов нареди Боршош да бъде върнат на поста си директор на НДК, а управлението бе прехвърлено на министъра на културата Боил Банов. Боршош обаче подаде оставка заради стартиралите проверки на АДФИ и Сметната палата.