Днес в 10 часа Васил Терзиев ще положи клетва като новия кмет на София, заедно с избраните за общински съветници. На 5 ноември на втори ятур на местните избори за Терзиев гласуваха 175 044 души или 48, 20%, докато за Ваня Григорова дадоха гласа си 170 258 души, или 46, 89 от гласувалите.

Съдът отхвърли искането на Ваня Григорова да бъде спряно определянето на кмет на столицата. Григорова ще положи клетва като общински съветник, но не се отказва от оспорването на резултата.

След 14 години управление на Йорданка Фандъкова, столицата вече ще има нов кмет.

"Галъп интернешънъл" изготви демографските профили от екзит пол на местните избори в София след балотажа на местните избори.

Сред по-младите и хората в активна възраст предпочитанията са насочени по-скоро към Васил Терзиев. При кандидата на "Обединени за София" над 80% от вота идва от висшисти, докато при Григорова този дял е десетина пункта по-нисък.

За сметка на това кандидатът на БСП събира повече симпатии сред най-възрастните.

Водят се разговори за мнозинство в Столичния общински съвет (СОС) с всички партии без ГЕРБ, като се предлага общинският съвет да работи по нов начин, в който идеите и предложенията на всяка една от партиите да бъдат чути. Не се предлагат постове, подкупи и далавери. Това заяви председателят на "Спаси София" Борис Бонев.