Новият парламент ще се събере на  27 октомври. Това обяви президентът Росен Плевнелиев след консултациите с новите парламентарни сили, които се провеждат на Донкуков 2.

Близо два часа продължиха консултациите при президента. Темата на разговора беше предстоящото свикване на Народното събрание и първото му тържествено заседание.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров напусна консултациите, след като искането му за излъчването им на живо не беше удовлетворено.

Преди началото на консултациите преобладаващата част от представителите на партията изразиха мнение, че Народното събрание трябва да бъде свикано възможно най-бързо и да бъдат решени неотложните проблеми като въпроса за КТБ и актуализацията на бюджета.

 „Въпреки че повечето политически сили представени в 43-то НС настоявахме за дата 22 октомври, президентът заяви, че 27 октомври е неговата дата”, това заяви каза лидерът на БСП Михаил Миков след консултациите с държавния глава.

„Смятам, че консултациите с най-големите политически партии приключиха и очевидно е невъзможно мнозинство между ГЕРБ и БСП поради идейни различия и между ГЕРБ и ДПС както заявиха от ГЕРБ. От тук насетне мнозинство ще има с другите партии, парламентът трябва по-скоро да проведе учредителното си заседание, защото е парадоксално да говори, че има редица натрупани проблеми”, обясни Миков.

TrafficNews.bg