Само 14 339 души са гласували в Пазарджик и областта до 10 часа по данни на РИК.  Това означава, че избирателната активност в областта е  едва 5,91%.  Най-малко хора са гласували в областния център – там през секциите са минали само 4,53 на сто от включените в списъците. Най-висока е в Батак – 11,18%.

В Пещера има пусната жалба за двама души, които агитирали за една от политическите партии пред секция в града. В момента се извършва проверка от представители на РИК.

В Пазарджишко изборният ден протича нормално и спокойно. Всички 364 секции са отворили навреме.

Десет членове на секционни комисии не са се явили на работните си места в Пазарджик, Велинград, Панагюрище и Ракитово. След кратко изчакване те са заменени с хора от списъците с резерви, съобщи говорителят на РИК Стойко Власев.

Монтираните в 105 секции машини за гласуване са заработили нормално, не са установени проблеми. Осигурено е и техническото им обслужване – на всеки 4 уреда има по един техник, който е в готовност да се отзове при необходимост, пише Дарик.

Право на глас имат 242 733 човека в региона. Към момента няма заличени в деня на вота избиратели.

От Областната дирекция на МВР припомнят, че граждани с повредени или изгубени лични карти могат да получат удостоверение за гласуване и днес до 19,30 часа. До момента в Пазарджишко са издадени 18 такива документа.