Пролетната национална конференция на българската адвокатура започна днес в Пловдив. Представители на адвокатските колегии от цялата страна си дадоха среща в хотел "Тримонциум" , като домакин на срещата е Адвокатска колегия - Пловдив. В заседанието участват членове на Висшия дисциплинарен съд, Висшия контролен съвет, както и председателите и секретарите на адвокатските съвети на адвокатските колегии от цялата страна.

Конференцията ще продължи три дни, а основните теми, по които ще дискутират юристите са "Правото и културното наследство", "Предложение за промени в процесуалните закони в изпълнение на решенията на Общото събрание на адвокатите в страната", "Взаимодействие на Висшия адвокатски съвет и адвокатските съвети". 

Националната конференция е съчетана и с богата културна програма. Авдокатите ще могат да посетят премиерата на операта "Орфей и Евридика" утре вечер на Античния театър, а в неделя да разгледат изложбата на златните съкровища в Археологическия музей. 

Парадоксалното е, че  макар и една от темите в панела да е Подобряване на медийното отразяване на дейността на българската адвокатура, националната конференция не  е оповестена на медиите.  

 

 

Снимки : ВАС