Македонските полицаи бият и заплашват българи на границата  Сред потърпевшите депутатът Ангел Георгиев от "Възраждане".

Пет часа български граждани стоят на граничния пункт Гьоешево и не са допускани от македонските власти да влязат в Македония.

На пункта е Ангел Георгиев - областен координатор на "Възраждане" в Пловдив и народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание.

В края на  видеото се вижда как македонските полицаи сграбчват Ангел Георгиев, започват да го бият и го вкарват в граничния пункт, защото се опитва да разбере защо е арестуван друг наш сънародник. 

В същото време стана ясно че лидерът на ВМРО в Кюстендил Георги Петров също не е бил допуснат на територията на Република Северна Македония, съобщи той. След три часа чакане в буферната зона между граничните пунктове "Гюешево" и "Деве баир" е бил върнат от граничните власти на Република Северна Македония обратно в България.

Петров пътуваше със симпатизанти на ВМРО за отбелязването на 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев в Скопие.

"Подадох си документите на гишето, а при проверката там извадиха лист, вероятно някакъв списък, след което ми връчиха документ, че представлявам опасност за националната сигурност за страната", каза за БТА Петров. По думите му, след проверката е имало и други върнати.