29-годишна българка и 7-месечното ѝ бебе са в неизвестност в Турция след разрушителните земетресения. Вчера тялото на 5-годишната ѝ дъщеря Айза бе открито под отломките на сградата, в която живеят в област Хатай. Днес стана ясно, че е намерено и тялото на съпруга ѝ Канмаз Мустафа. 

29-годишната Айлин Канмаз е родом от ардинското село Бял извор. Тя и децата ѝ имат двойно гражданство, а съпругът ѝ е от турски произход. 

Бащата на Айлин живее в селото. Вече няколко дни той не ходи на работа и очаква да чуе добри новини за дъщеря си и 7-месечния си внук. 

„Трагедията е огромна, гледаме да сме съпричастни с него и да сме му от помощ, с каквото можем в този момент“, каза кметът на село Бял извор Зехни Емин. 

Хората в Бял извор също оказват подкрепа на пострадалите от земетресенията. Днес към Одрин ще тръгне още един микробус с помощи, предаде bTV.

„Инициативата изцяло тръгна от местните хора. Хората ми се обадиха, че имат намерение да помогнат. Започнахме с топли дрехи, детски дрехи, памперси, стоки от първа необходимост, одеяла, юргани“, каза кметът.