Младите пловдивчани, които станаха също обект на проверка в нощните барове снощи са скептично настроени, че полицейските акции в страната ще спрат хората, които ползват демонстративно охрана да го правят.

Именно от полицията заявиха, че поводът за масираните проверки в Пловдив са зачестилите случаи на опасно и рисково поведение на водачи на моторни превозни средства, застрашаващи останалите участници в движението, както и присъствието на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

Какво е мнението на част от младежите, решили да се забавляват в един от най-вървежните пловдивски кубове – вижте във видеото:

В рамките на два часа снощи бяха проверени 15 заведения, 125 автомобила и 916 лица. Установени са два случая на посетители в нощните клубове, ползващи лична охрана според регламента на Закона за частната охранителна дейност, съобщиха от МВР-Пловдив.

В обектите са засечени петима непълнолетни без придружители. Констатирани са 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 15 акта, а с фишове са глобени 24 души. Двама са били задържани срок до 24 часа за притежание на наркотици, а по случаите са образувани досъдебни производства.

TNS.bg