При акцията на МВР и спецпрокуратурата в Севлиево е задържана шефката на местното митническо бюро Йорданка Костадинова, която е оказвала натиск върху свои колеги да си затварят очите за фиктивен износ на фирмата на нейния син Ивайло Костадинов. Освен тях двамата е закопчан и местен бизнесмен, който въртял контрабанда с цигари, научи TrafficNews. 

"В хода на разследването са събрани доказателства за това, че началникът на бюрото е извършила престъпление по служба, като е превишила властта си с цел да набави за сина си имотна облага.

В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й", потвърдиха от прокуратурата.

Според разследващите става въпрос за организирана престъпна група, която е действала от началото на 2017 г. 

Събрани са доказателства и, че Костадинова е помогнала на собственик на заведение, който е търгувал с акцизни стоки без бандерол. Тя го прикривала,  като го е предупреждавала за предстоящи проверки от служителите на митницата.

Семейство Костадинова са известни като едни от най-заможните в Севлиево, тяхна собственост е хотел "Хелиос".

Разследването продължава и според участниците в операцията обвинения ще бъдат повдигнати на още хора. 

Арестуваха митнически шеф в Севлиево! Жандармерия и полиция обсадиха градаАкцията на прокуратурата и МВР е заради сигнал за корупция