Над 1200 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост задържаха митничари на граничен пункт Капитан Андреево. Стоката е открита на 09.12.2019 при проверка на лек автомобил, с турска регистрация, управляван от български гражданин, при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост.

Пред митническите служители пътуващия в колата мъж, също български гражданин, заявил, че е закупил ароматите от Турция, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки. Открити са 1212 парфюма и тоалетни води с логото на  15 различни световни марки сред които Hugo Boss, Dior, Lancome, Versace, Chanel, Armani, Paco Rabanne. За случая са информирани правопритежателите на търговските марки.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения,  от началото на месец декември до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали при 18 случая близо 5500 артикула, по голяма част от които парфюми и тоалетни води.