„Не сме политически комарджии, за да залагаме всичко на една карта. Предстоят разговори с големия коалиционен партньор”. Това заяви  лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.  

„Оставам с впечатлението, че ВОЛЯ е най-важният играч в този парламент. В последните 2 години не бях останал с това впечатление. Не знаех, че всичко в този парламент и управлението едва ли не зависи от ВОЛЯ”, заяви Марешки.

„Искам да кажа на г-н Борисов, че да падне Каракачанов няма да е толкова страшно за правителството, напротив ще е доста оздравяващо”, допълни Веселин Марешки в ефира на Нова телевизия.

Според него дневният ред на обществото не е дали ВОЛЯ ще се регистрира.

"Воля" напуска парламента. Ще има ли сега воля властта да събере кворума?БСП ги няма, ДПС отдавна не се регистрират в пленарната зала

„Искаме да започнат да се връщат изборните обещания. В обещанията на малките коалиционни партньори, нямаше самолети, а имаше пенсии, полицай за всяко село, справяне с демографската криза. Правим този ход, за да ги стреснем, да се събудят и да решат дали ще спазват обещанията си” заяви още Марешки. И допълни, че не може да играе ролята на "златния пръст".