Ако Корнелия Нинова внесе кабинет в парламента, тя няма да получи подкрепа нито "Има такъв народ", нито от "Демократична България" нито от "Изправи се! Мутри вън!". Такъв кабинет ще получи подкпрепата само на ГЕРБ и ДПС. Това заяви в ефира на Нова тв председателката на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Според нея избори направени от служебен кабинет не са нещо лошо, а дори гарант за това, че няма да бъдат откраднати гласове. Манолова коментира лаконично решението на Слави Трифонов партията му да върне мандата за кабинет, като обясни, че е имало място за разговори за правителство с краткосрочни цели. "България е в тежка социална и икономическа криза. Има теми, които спешно очакват решение. Ние казахме ясно, че сме готови да подкрепим правителство на промяната, в което участват партиите на протеста", каза Манолова и добави, че Антоанета Стефанова е "достойна за уважение шампионка по шах".

Тя настоя за гласуване по пощата и дистанционно електронно гласуване и обясни, че до сега винаги е имало таван, над който не са скачали избирателите в Турция.

"Призовавам Борисов да спре да се занимава с квалификации за един или друг политик, а да се заеме с проблемите пред нацията - плана за възстановяване и устойчивост. Поискахме той да влезе в парламента. Ще задължим Борисов да внесе плана до 30 април в ЕК. Няма да позволим на Борисов да провали този шанс за бизнеса", каза Мая Манолова и добави: "Отговорността е негова незабавно да си свърши работата. Когато Борисов се гавреше 44-ия парламент и унижаваше председателя на НС, нямаше разделение на властите. Беше нужно с мораториума да се сложи усмирителна риза на Борисов, да се ограничат харчовете."

Лидерката на "Изправи се! Мутри вън!" отбеляза, че ще настоява още в сряда депутатите да разгледат предложението й да бъде намалена депутатската заплата на средна за страната.

Тя обясни и че "цирът" около акцията й в "Булгартрансгаз" е бил организиран от шефът на енергийния холдинг. "Той ни покани да се срещнем. Той би следвало да знае както и самата Теменужка Петков, че депутатите имат право да боравят с класифицирана информация", каза още тя и добави, че анекс към договор вече е ощетил с 280 млн. лв българските граждани.

Тази седмица Манолова пък ще настоява в парламента да бъде излушан председтаелят на КЕВР за повишаването на цени на парното и на тока.