Вече няма никакво съмнение - зад волана на автомобила, с който стана кървавата катастрофа край Маказа, е бил лидерът на ДОСТ Лютви Местан, предаде репортер на TrafficNews.bg, цитирайки думите на главния прокурор Румяна Арнаудова. В момента Местан е все още в болницата, където са му взели проби за алкохол и наркотици, оказали се отрицателни. Решението дали ще бъде задържан, след като в тежкото произшествие загина бебе, ще вземе полицията.

Припомняме, тежка катастрофа стана с автомобила на Лютви Местан край Маказа. При инцидента е загинало 6-месечно бебе. Има още едно дете и жена, които са пострадали. Лидерът на партия ДОСТ не e сред ранените, разбра TrafficNews.bg. Пътният инцидент е станал на разклона за Загорско и Джебел. На мястото има линейки, полиция и пожарна. Сблъсъкът между фолксвагена на Местан и друг автомобил е в един от критичните участъци на пътя Кърджали - ГКПП "Маказа".

Местан с първи коментар след смъртоносната катастрофа с негово участиеПри инцидента загина бебе на 6 месеца

Местан е бил на гости на приятел в джебелското село Слънчоглед. В ранния неделен следобед той тръгнал за София. На разклона направил опит да се включи в движението на главния път с ляв завой, когато последвал удар с друг лек автомобил. Колата е изблъскана направо в дерето.

В другата лека кола е пътувало семейство - майка, баща с двете си деца. Деветгодишно дете и жена на 28 години от същия автомобил са транспортирани в Спешното отделение на болницата в Кърджали, казаха за TrafficNews.bg от ОДМВР Кърджали. Районът на произшествието е отцепен. Прокуратурата е поела случая.