20-годишна родилка е била изоставена от линейката на път за хасковската болница, защото фелдшерът решил да се отзове на сигнал за катастрофа с ранен.

Спешната помощ била извикана в ранните часове на 10 юни, когато започнали родилните болки на Анастасия Ангелова. Тя трябвало да бъде закарана в хасковската болница, защото в Симеоновград има само спешен център с една линейка.
Жената имала всички признаци за започнало раждане, но въпреки това била свалена от линейката на пътя. Анастасия разказва, че линейката спряла на изхода на Симеонов град и дежурният медик – фелдшерът Митко Костов казал на нея и съпруга ѝ да слизат, защото „има жестока катастрофа“ и не може „да се занимава“ с тях. Препоръчал им да си намерят друг транспорт, например такси.

Жената позвънила на 112, откъдето направили справка и ѝ казали да „стои и чака“.

В крайна сметка Анастасия била закарана до болницата в Хасково от роднини с осемсантиметрово разкритие. За щастие е родила здраво момченце.

Според началника на Центъра за спешна помощ в Хасково – д-р Петя Радева, фелдшерът не е реагирал правилно. Освен това състоянието на родилката е било усложнено, защото била с високо кръвно, , съобщиха Нова ТВ и БНТ.

„Според мен (фелдшерът) е трябвало да потърси помощ, да уведоми централата и потърси помощ от съседния филиал“, коментира д-р Радева.

Самият фелдшер отказал да застане пред камера, като заявил, че вече е дал своите обяснения по случая пред ръководството.
По случая тече проверка. Ако има виновни, те ще понесат предвидените санкции, подчерта началникът на Центъра за спешна помощ Хасково.

TrafficNews.bg