След проливния дъжд снощи част от парк Лаута прилича на езеро. Подпочвените води са толкова високи, че земята не може да поеме допълнителната влага и североизточната част на горичката се е превърнала в море, от което стърчат дървета. Езерото, което не е пресъхвало от есента, а само мени размерите си,  се е превърнало в любимо място на лабрадорите и голдън ретривъри, които се къпят в него.  Стопаните, които водят любимците на разходка в парка, вече наричат мястото "кучешкото спа" .

През последните години районното кметство полага много грижи за облагородяването на зоната и горичката е любимо място за отдих, спорт и разходка на десетки пловдивчани. Не всички обаче се отнасят достатъчно отговорно към опазването й, тъй като периодично в гората се появяват депа от боклуци. Най- много са отпадъците в северната част на Лаута, там където паркът граничи с булевард "Санкт Петербург". " За съжаление много таксиметрови шофьори ползват гората като тоалетна, други пък изхвърлят боклуците си между дърветата, макар че са поставени десетки кошчета", коментират пловдивчани от квартала. 

Кметът на "Тракия" Костадин Димитров коментира пред TrafficNews.bg, че в първите по-топли дни ще организира голямо почистване на Лаута. 

TrafficNews.bg