От повече от час квартали на София останаха без ток, съответно и парното е спряло на фона на снежната картина и паднали температури в съботната вечер.

Прекъсване в електрозахранването е имало и в националната педиатрична болница, алармираха родители на деца - пациенти на падиатрията.

Бързо обаче са били включени генетариторите,  съобщава "24 часа". В момента лечебното заведение продължава да работи на генератори. 

Пожар в подстанция на ЕРМ Запад предизвика изключване на електрозахранването в части от югозападните квартали на столицата в 19.48 часа, става ясно от сайта на енергоразпределителното дружество.

Екипите на ЕРМ Запад и пожарната са на терен. Очаква се електрозахранването да бъде възстановено най-късно до 21,45 ч, съобщават оттам. Причините за аварията се изясняват.

На тъмно и студено останаха части от "Лозенец" в района около Южния парк. Токът е спрял и в карето около американското посолство, съобщиха читатели.

Проблеми има и в центъра на столицата.

"Аварията с електроподаването е сериозна - след проведени разговори с ЕРМ бях уверен, че екипите работят по възстановяване на услугата. Очаква се да има ток навсякъде до час, защото приоритетно се работи за болниците. В някои квартали има авария и на Топлофикация - те също са се заели с отстраняване на проблема. Очаква се това да стане утре до обяд. В синтез - има екипи, опитват се да реагират максимално бързо."

Това написа кметът на район "Триадица"  Димитър Божилов във фейсук страницата си тази вечер.