Въпреки всички призиви за почивка на родното Черноморие, на този етап опашките са по-скоро в посока  Гърция, отколкото на изток. Туристи има и по черноморските курорти, но пандемията си е казала тежката дума и в сравнение със същата дата през изминалата година плажовете са съвсем пусти. Така и изглежда и един от плажовете на „Свети Влас“, където по-голямата част от шезлонгите са празни. Курортът също, разказва читателка на TrafficNews.bg.

“На мен ми харесва повече, по-спокойно е и може наистина да се насладим на почивката си“, разказва тя.

Днес бе посрещнат и първият чартър с 190 чуждестранни туристи. Те пристигат от Нидерландия и Белгия и дават символичен старт на сезона. Като бяха посрещнати лично от министъра на туризма Николина Ангелкова. За неделя е планиран още един полет от Латвия. Все още не е ясно дали той ще се осъществи, тъй като в страната има задължителна карантина за пристигащите.

Въпреки това въпросителните остават, затова как ще протече летният сезон у нас. Ще има ли повече чартъри, ще се престрашат ли туристите и изобщо ще успеят ли хотелиерите и ресторантьорите да не работят на загуба.