Фитнесите в страната ще отворят врати на 1 февруари. Това заяви председателят на Българска асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ) Петър Ангелов пред "Дневник", като се позова на обещание, поето от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, с когото са имали среща в петък сутринта.

"Ясно, точно и категорично се разбрахме, че фитнесите ще отворят на 1 февруари. Лесно се споразумяхме, министърът прие всички наши аргументи", каза Петър Ангелов, който е управител на фитнес.

По думите му, след като фитнесите подновят работа пълноценно, в сила ще останат мерките, въведени миналото лято за спазване на дистанция, дезинфекция и носене на маски до входа на центровете.

В същото време обаче здравният министър упорства за ресторантите и моловете, а 18 февруари е най-ранната обсъждана дата. „Ресторантьорите и хотелиерите са един много важен бранш, но в този момент нашите приоритети са здравеопазването, образованието, културата и спорта”, повтаря проф. Ангелов.

Двойният стандарт в мерките обяснимо ядосва хилядите българи, които от месеци са без работа. Съюза на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията обяви на Фейсбук страниците си в четвъртък, че възнамерява да организира мирен национален протест „Марш към свободата“. Той ще се състои пред Министерския съвет, съобразен с правителственото заседание на 27 януари.

"Маршът на свободата" набира сила, още организации подкрепиха заведенията и протеста имЗаедно сме по-силно, красноречиво заявяват те