Космическият кораб Dragon на американската компания "SpaceX" кацна успешно в океанските води край Максиканския залив около 21:50 българско време. 

Капсулара се завърна след 63-дневно пътуване от Земята до Международната космическа станция и обратно. Двамата астронавти Дъг Хърли и Боб Бенкен се приводниха с помощта на четири парашута, които забавиха темпото на космическия кораб. В момента лодки се състезават, за да издърпат капсулата от водата и в крайна сметка да бъдат извадени двамата астронавти. 

Двама астронавти изпълниха първото водно кацане от НАСА от 1975 г., когато екипажите на агенцията все още летяха в модулите Аполон, използвани за историческите американски лунни мисии.

Окачен под четири гигантски блестящи оранжево-бели парашути, Crew Dragon се установява в спокойни води близо до Pensacola, Флорида, с темпо от 15 мили в час. Две малки лодки SpaceX пристигнаха бързо, за да започнат операцията за подготовка на капсулата, която да бъде изтеглена.

По първоначални данни и двамата астронавти са в добро здраве. 

Историческо: Корабът на SpaceX се връща на земята днес, каца във вода НА ЖИВОАстронавтите излетяха към Международната космическата станция в края на май