Това, което става между Петков и Стоянов е нечувано и невиждано. Партията, която държи мандата на правителството, иска оставката на свой министър, но той не я дава, защото друга част от сглобката стои зад. Тези хора се събраха единствено за разпределяне на порции власт и пари. Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР за партийни цели или натиск на опоненти. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Това, което става между Петков и Стоянов, е нечувано и невиждано. Партията, която държи мандата на правителството, иска оставката на свой министър, но той не я дава, защото друга част от сглобката стои зад него. Тези хора се събраха единствено за разпределяне на порции власт и пари", смята Нинова.

По думите ѝ властта е вредна и опасна за държавата. "Утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка и катастрофа. Гласувайте във вота на недоверие и да си ходи сглобката. Така ще се нормализира обстановката и ще погледнем с перспектива напред. Призоваваме всички да гласуват "за" вота на недоверие, включително ПП–ДБ, които искат оставка на свой министър. Подкрепата на ГЕРБ и ДПС дава самочувствие на Калин Стоянов. Не готвим трети вот на недоверие, но алтернативен бюджет - да", заяви тя.

Нинова изрази позицията на БСП и за протестите на футболни фенове. "Осъждаме унищожаването на общинска собственост и нападението на полицаи. Тези хора, които нанесоха щети, трябва да понесат наказателна отговорност. Осъждаме и действията на полицията, с които биха мирни граждани. Това категорично трябва да има последствия", посочи тя.