Убийствата, които станаха в последните дни, ще бъдат разкрити до седмица. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който участва в общото събрание на женската организация на ГЕРБ. По-рано премиерът събра на спешно съвещание прокурори и полицейски шефове в МВР заради серията от показни разстрели в София, Пазарджик, Пловдив и Петрич през последната седмица. Оперативното съвещание започнало в 10 ч., съобщиха и от МВР.

В него освен министър-председателя са участвали още главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и зам. главният прокурор Борислав Сарафов. На срещата присъствали още шефовете на ГД %"Криминална полиция", СДВР, апелативната спецпрокуратура и на Софийската градска прокуратура.

Полицейските началници и висшите магистрати докладвали на премиера за работата си по разкриването на убийствата от последните дни. Били обсъдени събраните до момента доказателства, коментирани били версиите, по които разследващите ряботят, както и в какви насоки трябва да продължи работата за разкриването на престъпленията. Черната серия от разстрели бе поставена на 8 януари вечерта.

Тогава пред дома им в софийския кв. „Витоша" с 10 куршума бяха убити строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия.

Втори разстрел последва само четири дни по-късно. Вечерта на 12 януари с 5 куршума пред дома бе гръмната 33-годишната Татяна Стоянова. От 2007 г. младата жена бе шеф на кабинета на кмета на Пазарджик.

След още два дни, на 14 януари, последва третото показно убийство. Анонимен до момента килър екзекутиран с ловна пушка ММА боецът от Пловдив Димитър Стоянов - Митьо Лудия. Той бе прострелян пред дома си до парк Лаута с гладкоцевна пушка, 12 калибър, която се използва за лов на глигани. Почти по същото време край Петрич бе открито тялото на бизнесмена Орхан Джевизов. Аутопсията показа, че и той е застрелян.

TrafficNews.bg