Тази година през февруари се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е от 1° до 3°, в Южна България и по Черноморието – между 3° и 6°, а в планините – между минус 8° и минус 4°.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат предимно между минус 12° и минус 7°, а най-високите - между 15° и 20°. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 30 и 50 mm, в планините и южните райони - между 60 и 80 mm.

През първото десетдневие, в по-голямата част от страната, температурите ще бъдат близки и малко по-ниски от обичайните за периода. Облачността ще е често значителна и на места ще има валежи: в северозападната половина от сняг, а в югоизточната - от дъжд, преминаващ в сняг.

През второто десетдневие температурите относително ще се повишат. Вероятност за валежи и от дъжд, и от сняг има през периода 14-17-и, но вероятността да се задържа снежна покривка е малка.

През последната седмица от месеца температурите ще бъдат близки до обичайните. Вероятност за валежи има около 21-и, 25-и и в края на месеца, когато през страната ще преминават атмосферни смущения и ще настъпва относително понижение на температурите.