"В кметството никой не е колил прасе! Това са пълни глупости!" коментира за TrafficNews.bg кметският наместник на Извор Илия Костов. Той е обвинен от трима общински съветници в община "Родопи" от групата ФОРОР, за това , че на 26 декември е устроил пищно свинско погребение пред входа на поверената му институция. 

Според Костов няколко жители на Извор са поискали разрешение да заколят прасе на площада, за да раздадат благотворителен коледен обяд на социолнослабите жители на селото. "Беше малко прасе- 20-25 килограма. Отидох към обед. Всичко беше нормално. Нямаше музика, нямаше алкохол. Около 10-15 души получиха от месото. Все пак празници са. След това теренът бе изчистен и всичко приключи", разказа Костов. 

Съвсем противополжа е обаде версията на един от съветниците, които са изпратили сигнал за нарушението до кмета на община "Родопи" Пламен Спасов и до председателят на Общинския съвет. "Това е подигравка не само с българската традиция, но и с институцията. Крайно време е да се сложи край на тези вахканалии, защото това не е първата разпивка в кметството. Родителите ми живеят в Извор и моите избиратели са от там. Редовно получавам сигнали за нарушения и затова търся реакция по служебен път" коментира Васил Георгиев. 

Кметът Костов е на позиция, че съветниците го атакуват заради политическата му принадлежност. "От 3 години съветниците от ФОРОР се опитват да ме злепоставят" заяви наместикът. Сутринта той вече е бил принуден да дава обяснения на зам. кмета Таня Бочукова.

"Не знам дали ще го накажат, но поне тези редовни разпивки ще спрат" смятата съветникът Георгиев.  

Жалбата на съветниците можете да видите ТУК 

TrafficNews.bg