На заседание на Общински съвет – Чепеларе е гласувана финансова помощ на потърпевшите от пожара – на 2-те семейства с деца по 2500 лв, а на останалите 4 домакинства с до двама души - по 1000 лв за посрещане на нужди от първа необходимост.

Това съобщават от общината в Чепеларе по повод изнесената информация от по-рано днес, че пострадалите ще получат по 560 лева.

„Възложил съм на конструктори да проектират покрива на сградата, като Общината ще заплати проекта. Направено е и пълно обследване на щетите по етажите. Разговарял съм с горски кооперации и гатери на територията на общината, които да подпомогнат с дървен материал,  със Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци, които да подпомогнат  с мебели и други средства и т.н.“, сподели кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев.

„Община Чепеларе ще продължи да подпомага семействата в поетапния процес на възстановяване на сградата  с каквото е необходимо до етап, в който потърпевшите от изгорялата семейна кооперация да се върнат към нормалния си начин на живот“, разясни още Боран Хаджиев.

По 560 лв. ще получат останалите без дом семейства след пожара в ЧепелареДесетки доброволци са помогнали в разчистването на руините