Скандал със заклано прасе пред кметството на село Идвор буни община "Родопи". Съветници от  ФОРОР сезираха кмета на общината Пламен Спасов и председателят на общинския съвет Крушев, че на 26 декември пред кметството се е завихрила истинска вакханалия. Кметът Илия Костов и компания са организирали свинско погребение пред сградата на иституцията, придружено с много музика и алкохол. "Редно ли е на мястото където трябва да се развява националният трибагреник, да свеят свенски опашки" питат риторично съветниците. Кметът Костов заяви за TrafficNews.bg че прасето е било заклано на площада пред кметството и е било за благотворителен обяд. Ето и сигналът на съветниците, пратен до кмета Спасов:

 

С И Г Н А Л

от Васил Гюрдиев, Георги Герев, Георги Мичев,

общински съветници от ФОРОР в Общински съвет "Родопи"

 

Относно: Недопустимо отношение към институция, каквато е кметството в с. Извор, Община "Родопи"

 УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КРУШЕВ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СПАСОВ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

 На 26 декември 2014 година се натъкнахме на скандален случай на отношение към една институция, каквато е кметството на населено място, в случая - на село Извор. За съжаление, освен скандал, случаят може да се превърне в недопустим прецедент не само за Община "Родопи", но и за българските общини.

На 26 декември 2014 година в двора на кметството, лично под наставленията на представителя на местната власт - кметският наместник Илия Костов, с много шум, подсвирквания и викове, бе заколено прасе?!

Почувствахме се отговорни да отправим този сигнал, защото, макар на пръв поглед смехотворен, той е изключително скандален и поставя поредица от тревожни въпроси:

 

Дори да приемем, че това е стара българска традиция - дали наистина тя трябва да бъде изпълнявана точно на това място? Не е ли подигравка?

От това място не трябва ли да тръгват отговорните решения и помощта за жителите на Извор? Вместо да се правят свински заколения?

Това място не трябва ли да поражда уважение и доверие, защото хората ще знаят, че могат да разчитат на управника в него? Вместо да виждат, че същият този управник го е превърнал в обикновен селски двор, в който прави пиянски запои?

На това място не трябва ли да се вее националния трибагреник? Вместо да се развяват свински опашки?

Така ли, колеги общински съветници, ще възпитаваме младото поколение - като заменяме обществените ценности с низки страсти? Как ще очаквате от днешните деца утре да уважават институциите, реда и законността у нас? Как ще искате да ги спазват?

 Вярваме, че ще се съгласите, че въпросите са риторични и затова се обръщаме към Вас:

Докога ще позволяваме да ни управляват подобни „личности”, за които най-голямата ценност е да гътнат едно прасе, да го сложат на софрата, за да го излапат, поливайки го с огромни количества алкохол? Кога кметският наместник ще отговори на жителите на село Извор защо е превърнал кметството в бардак?

 Г-н председател, г-н кмете,колеги съветници,

 Призовавам ви заедно да спрем вахканалиите в общинската администрация в с. Извор!

Г-н Спасов, от Вас зависи безчинствата на този наместник да бъдат спрени. Напревете необходимото, за да сложите край на рушащото се доверие от страна на хората в село Извор - българското село с най-много храмове на глава от населението в местната власт.

                                                         

 С уважение:

Васил Гюрдиев

Георги Герев

Георги Мичев 

Вижте реакцията на кмета ТУК

TrafficNews.bg