"Има длъжности в МВР, които са като памперсите - трябва да се сменят редовно, иначе издават миризма". С тази шега бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев коментира пред Нова тв корупцията на ниските нива в системата на вътрешното министерство.

 Поводът за коментара му бяха 2 журналистически разследвания за корупция на катаджии. Те имали вайбър група и срещу 600 лв. месечна такса казвали на бизнесмени къде има камери за скорост.

“Поведението на полицаите от разследването на Нова ТВ за мен е пряко нарушение на Етичния кодекс на служителите на МВР. Такъв тип поведение уронва престижа на МВР, но това може най-много да му докара дисциплинарно уволнение. Разликата между журналистическо разследване и реалното разследване на МВР и прокуратурата е като безконтактното хоро и сериозна ръченица", каза Георгиев и посочи, че заради кадри с правене на вятър с пари за него катаджиите трябва да понесат дисциплинарно уволнение.

Той коментира и разкриването на бандата, ликвидирала Станка Марангозова. "Това не е най-добре организираното убийство", каза Георгиев и поздрави служителите на МВР и прокуратурата.

"Намериха слабостите и прекрасно се справиха". Изрази надежда екипът от полицаи и прокурори да продължи да работи заедно до третата инстанция. "Вие говорите за абсурд след абсурд. Това е поредния. Най-трудно им е на комиците да ни разсмеят чрез абсурда, защото животът ни вече е абсурд", каза Георгиев по повод факта, че подполковникът от НСО Борис Иванов е бил организаторът на убийството.

Поръчителят Иво Масларов е щял да бъде задържан, преди да напусне България, ако тогава е имало доказателства срещу него, посочи още Георгиев. И допълни, че да се криеш е скъпо и трудно. "Да знаеш, че те търси Интерпол, не е хубаво", посочи с усмивка той