Репортажът на Трафик ТВ, в който ви разказахме за ужаса, който са преживели Коста Костов, съпругата му Гергана и 3-годишната им дъщеря предизвика огромен обществен отзвук. Видеото събра над 50 хиляди гледания, а новината хиляди коментари. Темата бе отразена след това и от всички национални телевизии. 

Костови описаха "срещата" си с гардовете от Националната служба за охрана /НСО/ на магистрала "Тракия" край Пловдив. Прибирали се от морето с две коли. В първата пътували жената и 3-годишната им дъщеря, а във втората съпругът. Край Стара Загора на километър и половина зад тях те забелязват кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. ВИДЕО с разказа им - ВИЖТЕ ТУК

НСО публикува позиция, след скандалния репортаж, който TrafficNews.bg показа. По-късно от службата заявиха, че ще сложат и камери в колите.

В последните години има няколко регистрирани инцидента с коли на НСО.

-Преди време автомобил на НСО удря линейка на кръстовището на булевардите „Дондуков” и „Левски” в столицата – няма пострадали.

-15 февруари 2011 година – кола на НСО с премиера Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов се удря в друг автомобил близо до Годеч.

-24 септември 2010 година кортежът на президента Първанов минава през насрещното платно при разклона за ловешкото село Малинов. За да избегне сблъсък с кортежа цивилен бус отбива встрани, удря се в мантинелата и се блъска в друг автомобил.

-на 14 април 2010 година автомобил на НСО от кортежа на бившия военен министър Аню Ангелов катастрофира на столичния булевард „България”. При инцидента пострада 4-годишно дете.

-28 март 2002 година – пиян служител на НСО профучава с висока скорост по бул. Мария Луиза, блъска две таксита и се удря в дърво – ранява трима души.

TrafficNews.bg