Женски питбул е бил откраднат от село, край Велико Търново, а след като крадците разбрали , че полицията е по петите им, го осакатили и изхвърлили. 

Инцидентът станал на 8 ноември в село Павел, община Полски тръмбеш в къщата на Боби Мехмедов. Малко преди обед съпругата му влязла дасе къпе, а двете кучета на семейството - питбул и пинчер си играели в двора на къщата. През отворения прозорец на банята жената чула клаксона на автомобил и гласът на съсед, който обяснявал на висок глас , че май в къщата няма никой. "Съпругата ми чула някой да казва ХВАНА ЛИ ГО и след минути тя излязла да види какво става. Извикала кучетата, но само пинчеръг се появил с настръхнала козина. От Хриси нямало и следа" разказа Мехмедов пред репортер на TrafficNews. 

Жена му отишла при съседа, чийто глас чула и го попитала чия е била колата, която била спря пред къщата. Той първоначално отрекъл да е виждал някого, но след като стопанката му казала, че много добре е чула гласа му, той "се сетил", че някакъв негов приятел бил спрял и питал за семейството. След настояване , набрал въпросния приятел, който заявил , че не е виждал кучето. 

Жената подала сигнал на 112, на след това и Боби Мохмедов отишъл до районното в Полски Тръмбеш, където занесъл паспорта и снимки на кучето. Била образувана проверка, а мъжът се прибрал в село Павел. Там жена му го чакала, за да му каже, че кучето е намерено захвърлено в центърана селото  пребито и със счупен десен крак. Мехмедови я откарали на ветеринар във Велико Търново, който я оперирал. 

"Очевидно са опитали да я откраднат , защото е красиво и породисто куче, а след като от съседа са разбрали , че сме пуснали жалба в полицията, са я пребили, осакатили и изоставили. Просто не мога да повярвам , че такива хора съществуват и ще останат безнаказани" възмущава се Мехмедов. 

От полицията са му казали в понеделник да отиде в районнто и да подаде нова жалба. Той ще сизира и прокуратурата в областния град. Обърнал се е и към няколко организации за защита на животните. 

Хриси преди: