Изненада ли ни пак зимата? Тапи, закъсали коли и катастрофи по планинските пътища

Обстановката в страната се влошава заради обилен снеговалеж. Най-тежко е положението на основните пътища към Банско. Станали са множество катастрофи, а задръстването е километрично.

Движението по прохода „Предела” се осъществява двупосочно в една лента. Неподготвен камион е направил опит да премине в насрещното, но се е завъртял. Задръстването в района е голямо, някои от автомобилите не се движат вече час. Снегът е натрупал сериозно, като покрива асфалтовата настилка. Към момента се позволява преминаването през прохода "Предел" при км 26-ти само на автомобили до 12 тона. 

Временно ограничено е движението на всички автомобили по пътя Троян - Кърнаре през Троянския проход заради влошените условия на пътя, съобщи директорът на Областното пътно управление в Ловеч Йордан Първанов.

От МВР предупредиха да не се пътува, ако не е крайно наложително. Очаква се усложняване на обстановката през тази нощ в Предбалкана и планинските райони на Западна и Южна България. Там валежите ще са интензивни.

От Meteo Bulgaria предупреждават, че снегът ще е мокър и тежък. В комбинация със силен вятър ще има проблеми с електрическата мрежа и късане на проводници.

В Пловдивско валежите ще са предимно от дъжд, но вечерта и през нощта е възможно да преминат в сняг.

 

Снимки: Meteo Bulgaria