Отличничката Мария Гиздева продължава да е в шок от нападението на рецидивиста Боньо Фаса. Тийнейджърката не била толкова притеснена от обвинението на прокуратурата за убийството на Богдан Динев, колкото не можела да се отърси от психическите травми, нанесени й от изнасилването.

Въпреки че бе пусната от ареста срещу гаранция от 500 лева, Мария отказва да излиза от дома си в Стара Загора. Само когато се налагало да бъде разпитвана от полицията, била карана с кола, след което връщана вкъщи. Майката Пенка и баща й Денчо й предложили да се прибере в родната Твърдица, но тя отказала, защото и там се е разчуло за ужасяващата история, пише „България днес”.

Родителите и Мария са в ужас и от здравословни проблеми, които я връхлетели. От нерви започнала да пада косата й. Проблемът бил забелязан още преди време, но след ареста се засилил. Майката Пенка започнала да обикаля народни лечителки, за да търси помощ. Наложило се Мария да си мие косата с отвари от различни билки. „Много е притеснена, не може да спи, често плаче”, разказва неин приятел.

Близките на момичето са възмутени и от появили се слухове, че преди инцидента е откраднала пари от заведението, в което работи. Тази информация бе категорично опровергана, но в Стара Загора все още се въртяла из общественото пространство. „Нелепи са тези неща. Мими е едно страхотно момиче. Скромно и свито. Никога не би посегнала на нещо чуждо. Не зная как се замеси в тази каша, но е ясно, че е нямала избор”, коментира още познатият на ученичката.

До момента е ясно, че Боньо Фаса е подмамил жертвата си в своята къща на улица „Чая” в Стара Загора. Според очевидци той всеки ден е посещавал барчето, където Мими е работела като сервитьорка. Държал се приятелски с нея и й обяснявал, че има щерка на нейната възраст, с която имал проблеми. Неопитната ученичка се доверила на престъпника, който й предложил някой път тя да мине през тях, за да й покаже снимки на семейството си и да я запознае с дъщеря си.

Така става на 26 юли, дата, която ще се окаже превратна за тъкмо навлизащата в живота тийнейджърка. Според близки на насилника, през юни тази година той бил преживял инсулт, който го обездвижил. Отново според свидетели обаче той си бил съвсем наред, като жители на града всеки ден го виждали да кисне в барчето на Мария да пуши и да пие.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg