Интензивното отделение на Детската болница в София заработва на пълни обороти от 3 февруари. От 27 ноември миналата година педиатрията спря да приема деца, които се нуждаят от интензивно лечение и дихателна реанимация, заради недостиг на лекари. Кадровата криза се изостри след смъртния случай с 3-годишното дете. Малките пациенти бяха пренасочвани към "Пирогов", "Александровска" и Националната кардиологична болница.

"Отделението ще започне да работи от 3 февруари, тогава имаме осигурени анестезиолози. Клиниката работи и в момента, има новоназначени колеги", обясни началникът на педиатрията Димитър Русинов пред Bulgaria on air.

Медиците от СБАЛ по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" благодариха на дарителите, без които ремонтът на базата е бил невъзможен. По думите им клиниката ще възкръсне като феникс от пепелта. Към момента от болницата се чувстват стабилни финансовео и смятат, че няма да има проблеми в работния процес. Лекарите изразиха благодарности и към Министерството на здравеопазването, което подало ръка и успяло да реши част от проблемите с възнагражденията в болницата.