"Аз накарах пострадалите от побоя да не дават показания. И искам да се закача за едни от думите на прокурор Вероника Трифонова, тъй като те илюстрират по великолепен начин безобразието на българската прокуратура. Видите ли не били дали показания пострадалите", заяви Николай Хаджигенов пред bTV.

"Моите клиенти отказаха да съдействат на МВР и прокуратурата да разследват сами себе си. Били отказали да дадат показания - ако ги бяха убили, пак ли щяхме да го прекратим на това основание, защото не можем да ги намерим? И да, прокурор Трифонова очевидно е гледала записа, очевидно. И да, тя отказа да даде подробности, но явно е запозната с тях", заяви Хаджигенов.

"Аз много отдавна се занимавам с полицейско насилие и всеки път правим едни и същи неща - пишем до всички и до армейския поп включително и ефектът е нула. В тази ситуация реших, че няма да окажем съдействие на никой и някой ден, когато имаме възможност, ще се изправим пред истинското правосъдие, надявам се този ден скоро да дойде. Това е причината. Аз ги накарах да не дават показания. Те имат достатъчно доказателства, имаха и без този запис. Идеята на всичко това не е да разкрият обективната истина, те именно заради това повдигнаха на пострадалите обвинения. Всички са гледали този запис освен ние, гражданите. И както вече днес казах от трибуната на събранието - този запис е бил скрит, в чекмедже, не при това с пачките, но идва от същото място разпореждането", каза още Хаджигенов.

"Екипът в момента готви писмо до Лаура Кьовеши, който ще илюстрира днес и решенията на Народното събрание и данните. ще го изпратим до Кьовеши и там изрично ще бъде посочено името на прокурор Трифонова и ще оставим Лаура Кьовеши да реши имаме ли нужда от такъв тип прокурор, който е или некомпетентен или със зла умисъл в действията си. успяхте ли да намерите този диск със записите - не успях. това е нещо, в което се провалях 13 месеца. Знаех за този запис по простата причина, че за разлика от МВР знам, че там има камери и те са на НСО. Започнах да го издирвам на следващия ден след като разбрах какво се случи. Няколко дни
провеждах неофициално проучване. Сдобих се с две съдебни удостоверения и шефът на НСО, който все още е шеф на НСО, отговори на съда забележете, не на мен, че такива записи не само няма в НСО, не са разполагали с тях. Т.е. задайте си въпроса защо", добави още Хаджигенов.