Глутница бездомни кучета вилнее в ЖР"Тракия" сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. Десетина огромни песа обитават огромното празно пространство край бул. "Освобождение" срещу сградата на районното кметство. Движат се в компактна група и заплашително лайт по хора от квартала, които разхождат домашните си любимци или по майки с колички.

"Живея в зона А 12 и преди често минавах по пътеката през поляната, за да отида до пощата или до "Кауфланд" . Сега обаче това е невъзможно. Тези кучета са като вълци- лаят зловещо, скачат срещу хората. Ужасно е!" разказва пловдивчанката Елена Велизарова. Късно вечер глутницата пресича булеварда и влиза в населената част, където кучетата търсят храна край пълните контейнери.

"Отидох да хвърлям боклука и срещу мен скочиха 3 огромни псета. Бяха до другия контейнер и изобщо не ги бях забелязала. Хвърлил кофата и побягнах. После мъжа ми ходи да прибира коша" разказва друга Катя Трифонова. 

Според хора от квартала е въпрос на време да пострада някой човек. "Ако не вземат мерки и не ги приберат в някой приют , ще стане инцидент. И тогава ще е късно да се търсят виновни" възмущават се хората от района. 

По-войнствено настроените предупреждават, че сами "ще се погрижат" , ако общината не вземе спешни мерки. 

TrafficNews.bg