"Няма троен убиец във Варна, който да е на свобода", това категорично заяви гл. секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че от МВР имат основателна причина да не разгласяват подробности около трите трупа, намерени вчера в апартамент във Варна.

Междувременно обаче той открехна леко завесата, като посочи, че става дума за две убийства и самоубийство. Все още няма официална информация кой е извършителят.

"Колегите работят много активно, така че очаквам скоро да дадат повече информация", допълни той.

Според неофициални данни. 40-годишният бивш рейнджър Димитър Големанов е застрелял 23-годишната си бивша приятелка Диляна и 41-годишния швед в апартамента на ул. "Македония" във Варна. Сигналът за стрелба е подаден в 10.15 ч. вчера сутрин. Пристигналите на място полицаи открили трите трупа, както и цял боен арсенал - автомат, два преправени в бойни газови пистолета и един боен пистолет със заличени номера.

Приятелката на чужденеца разказва вчера, че Диляна се е криела от Димитър, защото се разделила с него.

По непотвърдена информация в апартамента секунди преди стрелбата е имало още едно момиче, което е успяло да скочи през прозореца и е било отведено от екип на Спешна помощ.

Оръжието, с което е извършено престъплението, е картечен пистолет. Засега от МВР не съобщават модела му, но най-популярното оръжие от този тип са чешките CZ Scorpion. С оръжие от този модел и марка бе убит бизнесменът Петър Христов.

След тройното убийство във Варна - убитите са били приятелиШведски гражданин е сред убитите

Тройно убийство в апартамент във ВарнаЖертвите са две момчета и момиче