Гласовити фолклорни изпълнители се обединяват в подкрепа на 8-годишно момче, страдащо от аутизъм.

Здравко Тодоров се нуждае от лечение чрез вливане на стволови клетки. Той също така се нуждае от периодични rTMS терапии (електромагнитна стимулация на мозъка). Въпросните терапии трябва да се правят през 3-4 месеца, а всяка една от процедурите струва 10.000 £, казват родителите на момчето.

Сумите, които са необходими за лечението на Здравко, са непосилни за семейството му. 

"Дотук са направени - едно вливане на стволови клетки и две rTMS терапии, от които се повлиява много добре. Но за съжаление необходимите средства за следващите няколко терапии са непосилни за нас. Затова се обръщаме за помощ към всички вас и вярваме, че заедно ще успеем", добавят родителите на Здравко.

В тази връзка изпълнители са се обединили и организират съвместен благотворителен концерт под мотото "С музика и хора да подадем ръка". Концертът ще се състои на 28 март (четвъртък), от 19:00 часа в ресторант "Тайгър хаус" в град Пазарджик.

Публиката ще има възможност да чуе изпълнения на Таня Маринова, Ваня Вълкова, Нина Иванова, Господин Велев, Петър Войников, орк. "Фолк Палитра", Наско Ментата и Злати.

"Организираме благотворителен концерт за Здравко, момченцето е от моя край. В момента се провежда лечение в Англия, което е доста успешно за него, но родителите му нямат финансовата възможност да завършат лечението. Решихме от сърце да помогнем с каквото можем. Здравко е прекрасно момче, родители му също са прекрасни хора, аз ги познавам лично", каза певицата Таня Маринова във видео, публикувано във Фейсбук, пише GlasNews.bg

Символичният вход ще е 20 лева, но всеки посетител може да дари и повече средства по свое желание.

"Ще има разнообразна музика, няма да е изцяло фолклорен концерт, ще има за всеки по нещо. Знам, че има много хора с добри сърца, така че - ще ви очакваме на концерта в Пазарджик", допълва Таня Маринова.

Родителите на 8-годишното момче изразиха благодарност към организаторите на концерта. 

"Нямам думи да ви благодаря за труда и усилията, които полагате за Здравчето. Бъдете живи и здрави. Бог да ви благослови!", каза бащата на Здравко. 

Ако нямате възможност да присъстване на концерта, но имате желание да помогнете на Здравко - можете да направите дарение на посочената по-долу сметка:

Банка ДСК

BG96STSA93000030491476

BIC: STSABGSF