Фейсбук избухна заради хладнокръвното убийство на кучето Нера, което бе посечено пред очите на стопанката си Златка Андреева. За касапницата, която се е разиграла в Кършияка днес сутринта, TrafficNews.bg  съобщи преди няколко часа.  Разказът на стопаните на 4-годишното дого аржентино бе разпространен от всички медии.  Трагедията се разиграла около 9 часа сутринта, когато Златка извела кучето на разходка.  Пуснала го без повод, а след малко Нера се сджавкала с друго женско куче. Стопанинът се появил с брадва и го посякъл. Животното издъхнало с пречупен гръбнак във ветеринарната клиника.

Форумите в интернет буквално се взривиха от възмущение. Ето и няколко цитата от потресени читатели:

Кръстев:„Колко много искам в България да има зоополиция и да се промени законодателството!!! В Щатите за недобре гледано куче те прибират в ареста и после имаш глоба... тук за такива жестокости се вдига шум и после ни замазват очите.. много ми е мъчно ежедневно да гледам комплексарките и болни изблици на ей такива, които си го изкарват на животинките, защото само животинките не са защитени”

Коруджийска „Боже,ще го заколя и окото ми няма да мигне!”

 Tomova: Как може да имаш куче и да убиеш друго по най-извратения начин.Какъв човешки индивид трябва да си,за да постъпиш така,а доколкото разбрах има и малко дете,та той е убиец.Как не могат някои да разберат,че всяко нещо което диша и носи душа,значи е живо,и никой не може да му отнеме живота ей така,и защото в случая този индивид направо е нападнал кучето,не за да защити своите,(защото не е така),а защото се е помислил за Бог.Дано най- накрая правосъдието в БГ да се събуди и да започне да си върши работата правилно.Без значение е дали е човек,кон,слон или куче,животните са ЖИВИ,и това си е убийство,трябва да си плати за деянието този убиец!

 Milenova Хладнокръвното и съзнателно убийство на живо същество трябва да бъде наказано с цялата строгост на закона!!!Докато такива низки твари като този убиец се разхождат на свобода никой не може да бъде сигурен за живота си!Радвам се,че жената е жива и най-дълбоко от цялото си сърце поднасям съболезнованията си за смъртта на техния любимец!

 Георгиева :Хваща ме срам от мислите които изплуват в главата ми.......много мразя жестокостта във всичките и форми обаче..........този МРЪСЕН ДОЛЕН ИЗРОД е бил късметлия че аз не съм била на мястото когато е сторил това.......окото нямаше да ми мигне да му извадя очите с ноктите си за миг.......видя ли жестокост към животно просто все едно някой с копче ме превключва на друга програма.........искам да се ПЪРЖИ в АДА НЕЩАСТНИКА !!!!!!!!!!!!!!!!

 Andreeva: Който посяга на животно,ще посегне и на човек.ИЗРОД-дано да е бъде наказан!!!

Zaharieva : Изрод мръсен и ако този гнусен боклук не влезе в затвор поне за три години,то тогава е вече не знам в каква държава живеем.Не се отказвайте хора съдете го нека си получи заслуженото,защото заради тая безнаказаност се разхождат ей такива луди по улицата.Ами ако утре реши и някое дете да посече,защото му вика..

Staykova: Ама полицията да реагира адекватно. Този щом не се е спрял да убива с брадва посред бял ден, значи ще продължи. Това поредния Лясковец ли ще е?

 Dimitrova: Гаден, безчуствен изрод.......смъртна присъда хора, иначе тия изроди няма да спрът да убиват беззащитни животни

Разбира се има и хора, които са на абсолютно противоположна позиция. Те смятат, че собственичката на Нера трябва да бъде наказана, защото я е пуснала без повод и намордник.

 Сори:Тъпаци ,като гледате бойни породи кучета ще си носите съответната отговорност Била го пуснала свободно да потича ??? То ягуарът Алонсо свободно се разхождаше и видяхме как приключи Слагайте им задължително намордници на потенциално опасните породи кучета и няма да имате проблем Любима гледка в парка ми е да гледам ,как търчи развилнял се питбул или дого срещу две три годишни дечица ,майките да пищят в ужас и отзад тъпак в анцунг да казва: Амчьие то добрьичко ва

 Novia:Смотаната кифла сама си е виновна. Да си де водила мастията на повод,А и Дого аржентрино е за лов на ПУМИ, Не отглеждайте кучета на който не познавате характерите им.

TrafficNews.bg