На 4 и 5 декември комисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Марейд Макгинес ще бъде на работно посещение в България, съобщиха от пресцентъра на Европейската комисия. 

На 4 декември (понеделник) комисар Макгинес ще се срещне с министър-председателя акад. Николай Денков, със заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, с министъра на финансите Асен Василев и с министъра на енергетиката Румен Радев, както и с народни представители от парламентарните комисии по бюджет и финанси и по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Комисар Макгинес, министър-председателят Денков и министър Василев ще дадат кратък брифинг за медиите около 16:00 часа в Министерския съвет.

На втория ден от визитата си комисар Макгинес ще посети граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево – Капъкуле", разположен на българско-турската граница, а по-късно ще се срещне с представители на сектора на финансовите технологии (FinTech).